preloder

Uredništvo otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija se je letos že drugič pridružilo mednarodni kampanji prijateljstva. Ta je nastala pod okriljem Evropske radiodifuzne zveze in s pomočjo javnih televizij širi pomembna sporočila med otroki. Namen evrovizijske otroške kampanje #SayHi oziroma slovensko Pozdrav je opozoriti na pomen prijateljstva v psihosocialnem razvoju otroka ter na problem medvrstniškega nasilja. Ideja, ki je prerasla v mednarodni projekt, izvira z Norveške, kjer tamkajšnja televizija skupaj z otroki že leta posveti teden dni svojega programa boju proti medvrstniškemu nasilju. Obenem prek različnih dejavnosti otroke spodbuja k prijaznosti in spletanju prijateljstev.

Več o samem projektu si lahko preberete na povezavi https://cist-hudo.rtvslo.si/sayhi in v sporočilu za javnost na povezavi Evropska kampanja prijateljstva #SayHi.

Uvodno pesem #SayHi letošnje kampanje z naslovom Skupaj so posneli v Železniškem muzeju Slovenskih železnic. Vabljeni k ogledu videospota.

Foto utrinki s snemanja