preloder

Pred slovensko reprezentanco v atletiki je v letošnjem letu precej pestro leto, saj imajo poleg ostalih aktivnosti na sporedu kar 2 veliki tekmovanji, olimpijske igre v Parizu ter evropsko prvenstvo v Rimu. No, in prav slednje se pričenja že ta petek, 7. 6. 2024.

Vse poti vodijo v Rim, še prej pa v Železniški muzej Slovenskih železnic
Predno se atleti in atletinje odpravijo na prvi vrhunec sezone, so v čudovitem ambientu našega muzeja pred sedmo silo strnili svoje misli. Na novinarski konferenci se je skupaj z vodstvom reprezentance zbralo 13 atletov, ostali 3 člani pa so se vključili preko spletne video povezave.
Kot se spodobi, je za uvod izbrane nagovoril direktor Atletske zveze Slovenije Nejc Jeraša: “V Rim potuje številčna zasedba, reprezentanca pa bi bila še večja, če ne bi bilo poškodb. Maja Mihalinec Zidar in Maruša Mišmaš Zrimšek sta morali nastop odpovedati, Tina Šutej pa je za nastop še vprašljiva. Kljub temu bomo imeli na EP-ju kakovostno ekipo.«

Foto: Atletska zveza Slovenije

Čeh v boj za zlato
Preko video povezave se je zbranim oglasil tudi prvi zvezdnik reprezentance Kristjan Čeh, ki bo na prvenstvu eden izmed glavnih favoritov za evropski vrh. Zagotovil je, da je v pripravljen in v dobri formi. Tudi ostali člani reprezentance so pripravljeni in stroka jim napoveduje vsaj eno kolajno ter pet finalnih uvrstitev. Sklepno dejanje prvenstva bo 12.6.2024. Do takrat pa srečno atletska zveza Slovenije.

Foto: Atletska zveza Slovenije

 

Foto: Atletska zveza Slovenije