preloder

Meseca maja 2024, ob letošnjem evropskem mesecu raznolikosti so se Slovenske železnice z razstavo pridružile številnim kampanjam po vsej Evropi in sodelovale pri povečanju vidnosti žensk v železniških poklicih. Osredotočanje na sodelavke je del poglobljenega prizadevanja podjetij v skupini SŽ za doseganje enakosti med spoloma na delovnem mestu. V ta namen  je nastala razstava, ki širši javnosti približa delovna mesta, ki jih opravljajo ženske.

Evropski mesec raznolikosti
Evropski mesec raznolikosti je ena izmed pobud Evropske komisije za zmanjšanje diskriminacije in povečanje prizadevanja za bolj enakopravne družbe. V mesecu maju 2020 je bil organiziran prvi evropski mesec raznolikosti po nazivom Mesec evropskih listih o raznolikosti, ob deseti obletnici Evropske platforme za listine o raznolikosti. Evropske listine so organizirane na državni ravni in pomagajo organizacijam javnega in zasebnega sektorja, da oblikujejo in izvajajo učinkovite politike raznolikosti in vključenosti na delovnih mestih. Preberi več na povezavi.

V Železniškem muzeju Slovenskih železnic si lahko od torka do nedelje med 10. in 18. uro ogledate gostujočo razstavo Združeni v raznolikosti na Slovenskih železnicah.

Vljudno vabljeni!

Razstava Združeni v raznolikosti na Slovenskih železnic. Foto: Železniški muzej Slovenskih železnic

 

Razstava Združeni v raznolikosti na Slovenskih železnic. Foto: Železniški muzej Slovenskih železnic