preloder

Glasni žvižgi, oblaki pare in veličastni zvoki! Besede, ki nas popeljejo v čas, ko so bile parne lokomotive kraljice železniških prog.

Železniški muzej Slovenskih železnic odpira pomladno sezono s prireditvijo Pozdrav parnim lepoticam. Vljudno vas vabimo, da se v soboto, 15. aprila, med 11. in 17. uro z nami podate na nepozabno potovanje v čas, ko so bile parne lokomotive še v polnem razmahu.

Obiskovalci si boste lahko poleg parnih lokomotiv ogledali tudi zbirko železniških uniform ter se seznanili z razvojem in delovanjem signalnovarnostnih in komunikacijskih naprav. Na prireditvi bosta organizirana dva brezplačna vodena ogleda naše čudovite in bogate zbirke železniške dediščine na Slovenskem.

Za naše najmlajše obiskovalce bo po več kot petsto metrov dolgi progi okrog muzeja vozila vrtna železnica  . Otroci si bodo lahko ogledali delovanje modulne železnice ter tako na zabaven način spoznavali železniško dediščino. Na ogled pa bomo postavili  tudi našo modelno železnico, ki obiskovalce muzeja vsakokrat navduši.

Na prireditvi bodo obiskovalcem na voljo čudoviti izdelki DAR, podjetja SŽ-ŽIP, s katerimi lahko ob posebnih priložnostih razveselite vaše najbližje.

Poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo. Ob muzejski stavbi bomo namreč pekli slastne palačinke, ki vam bodo dale dodatno energijo za raziskovanje železniškega sveta.

Pridružite se nam na spomladanskem druženju in odpotujte v čas, ko so parne lokomotive še vozile po železniških tirih.

Veselimo se vašega obiska!

 

Vstopnina za vstop v muzej:

  • Odrasli 8,00 EUR
  • Otroci, dijaki, študentje, upokojenci 4,00 EUR
  • Družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 20,00 EUR
  • Za Predšolske otroke, osebe s statusom invalida, brezposelne osebe, imetnike kartic SMD ali ICOM ali Turistične kartice Urbana je vstop prost