preloder

Glasni žvižgi, oblaki pare in veličastni zvoki! To so besede, ki nas popeljejo v čas, ko so bile parne lokomotive kraljice železniških prog.

Železniški muzej Slovenskih železnic odpira pomladno sezono s prireditvijo Pozdrav parnim lepoticam. Vljudno vas vabimo, da se v soboto, 13. aprila, med 11. in 17. uro z nami podate na nepozabno potovanje v čas, ko so bile parne lokomotive še v polnem razmahu.

Obiskovalci si boste lahko poleg parnih lokomotiv ogledali tudi zbirko železniških uniform ter se seznanili z razvojem in delovanjem signalnovarnostnih in komunikacijskih naprav. Na prireditvi bosta organizirana dva brezplačna vodena ogleda naše čudovite in bogate zbirke železniške dediščine na Slovenskem (ob 11. uri za otroka in mladostnike, ob 14. uri za odrasle obiskovalce).

Za naše najmlajše obiskovalce bo po petsto metrov dolgi progi okrog muzeja vozil vlak vrtne železnice. Otroci si bodo lahko ogledali delovanje naše modelne železnice, ki obiskovalce muzeja vsakokrat navduši.

Na prireditvi bodo obiskovalcem na voljo čudoviti izdelki DAR, podjetja SŽ-ŽIP, d. o. o., s katerimi lahko ob posebnih priložnostih razveselite vaše najbližje.

Ob muzejski stavbi bomo pekli slastne palačinke, ki vam bodo dale dodatno energijo za raziskovanje železniškega sveta.

Pridružite se nam na spomladanskem druženju in odpotujte v čas, ko so parne lokomotive še vozile po železniških tirih.

Veselimo se vašega obiska!

 

Foto: Železniški muzej Slovenskih železnic
Foto: arhiv Železniškega muzeja Slovenskih železnic

Vstopnina za vstop v muzej:

  • odrasli 8,00 EUR
  • otroci, dijaki, študentje, upokojenci 4,00 EUR
  • družinska vstopnica (2 odrasla + 2 otroka) 20,00 EUR
  • za predšolske otroke, osebe s statusom invalida, brezposelne osebe, imetnike kartic SMD ali ICOM ali Turistične kartice Urbana je vstop prost

*Za vožnjo z vlakom vrtne železnice so zaželeni prostovoljni prispevki.