preloder

Železniški muzej Slovenskih železnic vljudno vabi, da se v soboto, 6. maja, med 11. in 17. uro z obiskom prireditve Železnica povezuje podate na nepozabno potovanje v čas, ko so bile parne lokomotive še v polnem razmahu.

Obiskovalci si boste lahko poleg parnih lokomotiv ogledali tudi zbirko železniških uniform ter se seznanili z razvojem in delovanjem signalnovarnostnih in komunikacijskih naprav. Na prireditvi bosta organizirana dva brezplačna vodena ogleda naše čudovite in bogate zbirke železniške dediščine na Slovenskem.

Za naše najmlajše obiskovalce bo po več kot petsto metrov dolgi progi okrog muzeja ponovno vozil vlak vrtne železnice. Otroci si bodo lahko ogledali delovanje modulne železnice ter tako na zabaven način spoznavali železniško dediščino. Na ogled pa bo tudi naša maketa modelne železnice, ki obiskovalce muzeja vsakokrat navduši.

Na prireditvi bodo obiskovalcem na voljo čudoviti izdelki DAR, podjetja SŽ-ŽIP, s katerimi lahko ob posebnih priložnostih razveselite vaše najbližje.

Poskrbljeno pa bo tudi za hrano in pijačo. Ob muzejski stavbi bomo namreč pekli slastne palačinke, ki vam bodo dale dodatno energijo za raziskovanje železniškega sveta.

Pridružite se nam v soboto, 6. maja, med 11. in 17. uro in odpotujte v čas, ko so parne lokomotive še vozile po železniških tirih.

Veselimo se vašega obiska!