preloder

Železniški muzej Slovenskih železnic prvo oktobrsko soboto v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije organizira Mini olimpijado. 2. oktobra bo z nami naš orel, skakalec Robert Kranjec. V pogovoru bo otrokom razkril prav posebno skrivnost.

Dogodek je namenjen otrokom, ki se bodo lahko preizkusili v različnih športnih panogah in preživeli aktivno soboto. Posebno doživetje bo za najmlajše gotovo obisk našega skakalnega orla Roberta Kranjca. Otroci se bodo ob 15. uri lahko z njim pogovarjali in družili. Robert Kranjec ima zanje posebno presenečenje: razkril jim bo skrivnost dolgih skokov.

Na dogodku bodo otroci na zabaven način spoznavali tudi bogato železniško dediščino.

Na dogodku bomo spoštovali vse potrebne varnostne ukrepe zoper koronavirus.

Športni dogodek za otroke Mini olimpijada poteka v Železniškem muzeju že od leta 2017. Naš namen je povezovati kulturo in šport, predstaviti bogato dediščino in znanje, ki je postavilo temelje za sodobno podjetje Slovenske železnice. Zato v soboto, 2. oktobra, med 11. in 17. uro vabimo na obisk Železniškega muzeja zlasti družine z otroki.

Seveda pa zgolj športne igre ne bodo edino doživetje te oktobrske sobote. Mladi obiskovalci so prav lepo vabljeni na vožnjo z vlakom vrtne železnice ali z motorno drezino. V muzeju jim bo na ogled modelna železnica, ki vedno navduši otroke vseh starosti.

Poskrbeli smo tudi za druge zanimive dejavnosti na območju muzeja, zato na prijetno druženje v naš muzej vabimo poleg staršev še vse železniške navdušence, ki želijo prisluhniti vznemirljivim zgodbam iz železniške zgodovine in si ogledati zanimive predmete iz bogatega nabora železniške dediščine na Slovenskem. Z vodenim ogledom po muzeju vas bomo popeljali skozi zgodovino slovenskih železnic.

Se vidimo v soboto, 2. oktobra!