preloder

Železniški muzej odpira svoja vrata na Ta veseli dan kulture!

Železniški muzej Slovenije vas vabi, da se nam pridružite na dogodku v čast rojstva našega velikega pesnika Franceta Prešerna.

Ta veseli dan kulture bo potekal v nedeljo, 3. decembra ter vsem obiskovalcem ponudil priložnost, da odkrijete bogastvo železniške dediščine na Slovenskem skozi zabavne in poučne aktivnosti za vse generacije.

Naš program za ta poseben dan vključuje vožnjo z vlakom vrtne železnice, kjer lahko doživite čarobnost železnice na edinstven način. Vrtna železnica se prav vsakič izkaže za vrhunec dogajanja! Ponujamo tudi brezplačna vodena ogleda stalne razstave, ob 11. uri za odrasle in ob 14. uri posebej prilagojen voden ogled za otroke in mladino. Po vodenem ogledu za otroke in mladino smo za naše najmlajše obiskovalce pripravili praznično ustvarjalno presenečanje.

Odkrijte zgodovino in vpliv železnic na gostujoči razstavi “Ko železna pride cesta” ter občudujte miniaturni svet železnic v izjemnih detajlih na modelni železnici merila 1:22 (LGB). Prav tako ne zamudite priložnosti za ogled in nakup unikatnih izdelkov DAR z motivi železnice, ki jih izdelujejo v ateljeju invalidskih delavnic podjetja SŽ-ŽIP, d.o.o.

Za dodatno zabavo bosta poskrbela maskota Slovenskih železnic in imitator Franceta Prešerna, ki bosta udeležencem dogodka delila okusne fige in ustvarila edinstveno vzdušje. Za vaše brbončice pa bo poskrbljeno tudi z okusnimi palačinkami in sveže pečenim kostanjem.

Vstop v Železniški muzej je na Ta veseli dan kulture brezplačen! Za vožnjo z vlakom vrtne železnice je zaželen prostovoljni prispevek.

Pridite in delite z nami ta prešeren dan, poln zabave in učenja.

Vašega obiska se že veselimo!